Ilıca Hotel Spa & Wellness Resort

EN

Bölgemizi keşfedin.

Alaçatı

Tarih kokan taş evlerinin arasında, insanı kendine hayran bırakan dokusu eşliğinde Alaçatı’yı gezmek benzersiz bir duygudur.

Alaçatı Meydanı’nda gezinirken bir yerlerde dinlenme ihtiyacı hissedersiniz. O anda meydanın çevresine konumlanmış küçük ama bir o kadarda şirin kafe ve çay bahçeleri sizi davet edecek. Alaçatı’nın atmosferini yaşamak bir deneyimdir.

Delikli Koy: Uzun yıllar içinde hırçın dalgaların aşındırdığı kayalar, etkileyici manzaranın en büyük yardımcısı olmuş. Denizin ortasında kalan ve kıyı ile denizin bütünleştiği noktada bulunan kayanın içerisindeki delik, bu koyun isminin kaynağı. Bu kaya aynı zamanda iki farklı koyu da tam ortadan ikiye ayırıyor.

Yel değirmenleri: 1850’li yıllardan kalma, büyüklükleri birbirinden farklı dört adet küçük bir tepenin üzerinde kurulmuş olan Alaçatı Yel Değirmenleri, şimdilerde turizm amaçlı olarak yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Alaçatı gibi rüzgarı bol olan bir yerde buğdayı öğütmek için kullanılan Alaçatı Yel Değirmenleri, Alaçatı’nın hemen girişinde selamlıyor bizleri. Çeşme’ Belediyesi’nin koruması altında restore edilen Alaçatı Yel Değirmenleri’nin bir kısmı, günümüzde restoran ve kafe olarak hizmet veriyor.

Yel Değirmenleri: 1850’li yıllardan kalma, büyüklükleri birbirinden farklı dört adet küçük bir tepenin üzerinde kurulmuş olan Alaçatı Yel Değirmenleri, şimdilerde turizm amaçlı olarak yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Alaçatı gibi rüzgarı bol olan bir yerde buğdayı öğütmek için kullanılan Alaçatı Yel Değirmenleri, Alaçatı’nın hemen girişinde selamlıyor bizleri. Çeşme’ Belediyesi’nin koruması altında restore edilen Alaçatı Yel Değirmenleri’nin bir kısmı, günümüzde restoran ve kafe olarak hizmet veriyor.

Delikli Koy: Uzun yıllar içinde hırçın dalgaların aşındırdığı kayalar, etkileyici manzaranın en büyük yardımcısı olmuş. Denizin ortasında kalan ve kıyı ile denizin bütünleştiği noktada bulunan kayanın içerisindeki delik, bu koyun isminin kaynağı. Bu kaya aynı zamanda iki farklı koyu da tam ortadan ikiye ayırıyor.

Surf & Kite Surf: Dünyaca ünlü sörfçülerin en çok tercih ettikleri sörf noktalardan biri olan Alaçatı, yılın rüzgarlı zamanlarında rüzgar sörfü ve kitesurf tutkunlarının vazgeçilmez merkezi haline geliyor.

Yaz aylarında Avrupa’nın önde gelen kentleri ile yarışan bir gece hayatına sahip olan Çeşme’de sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilir ve dans edebilirsiniz.

Daha  sakin bir eğlence hayatından yanaysanız birbirinden güzel Çeşme mekanlarında yemek yiyebilir, deniz havası eşliğinde mehtabı seyredebilirsiniz.

Konserler ve festivaller alternatif eğlence arayanlara hitap ediyor. Yaz dönemi boyunca Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliklere katılabilir, ünlü sanatçıların şarkılarına eşlik ederek harika atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Ildırı Erythrai
Antik Kenti

Çeşme’nin Ildırı Köyü’nde yer almaktadır. Antik çağda on iki İon Devletinin önde gelenlerinden olan Erythrai, Antik Ege dünyasının önemli yerleşimlerinden sadece bir tanesidir.

Ülkemizin birçok yöresi gibi Çeşme’nin Ildırı beldesi de tarihi kalıntılar bakımından oldukça zengin bir bölge. Yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti, Ildırı’nın tüm dokusuna işlemiş durumdadır. Antik şehirden günümüze kadar ulaşan antik tiyatro, şehir surları, tapınakk kalıntıları ve mozaikler bölgenin tamamına yayılmış durumda. Hatta öyle ki; birçok evde bu mozaik taşların kullanıldığını görebilirsiniz. Özellikle Ildırı’nın tepelerine çıktığınızda antik kent kalıntılarını muhteşem manzara eşliğinde seyredebilirsiniz.

Çeşme Kalesi

1508 yılında Osmanlı Padişahlarından II.Beyazıt döneminde Aydın Valisi Mir Haydar tarafından Mimar Ahmet oğlu Mehmet’e yaptırılmış olan Çeşme Kalesi, Çeşme’nin en önemli simgelerinden biri. Günümüzde müze olarak da kullanılan kalenin bazı kaynaklarda 14.yüzyılda Cenevizliler tarafından yaptırıldığına dair bilgiler yer alıyor ancak henüz bu bilgilerin doğruluğu kanıtlanmamış. Yaptırıldığı yıllarda deniz kıyısında yer alan Çeşme Kalesi, zamanla denizin doldurulması ile şimdiki konumunu almış.

Günümüzde Çeşme Arkeoloji Müzesi’ni de bünyesinde barındıran Çeşme Kalesi’nin tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çeşme Arkeoloji Müzesi’nde genellikle Erythrai Antik Kenti, Çeşme Merkez, Alaçatı ve Kalemburnu yöresinden çıkarılan eserler sergileniyor.

Koylar ve Plajlar

Dalyankoy : Çeşme; bir tarafında tarihin derinliklerine uzanan zenginlikleri, şifalı sıcak suları, mavi beyaz taş binaları ve Arnavut kaldırımlı sokakları diğer tarafta ünlü gece kulüpleri, beach clublarında sabaha kadar süren eğlence programları… Çeşme geniş yelpazesi ile her yaştan ve her beğeniden ziyaretçilerinin damağında eşsiz bit tat bırakıyor.

Sakızlı Koy: Ev sahipliği yaptığı onlarca koy ve plajın yanı sıra Çeşme’de denize girilebilen sakin bir koy arıyorsanız Sakızlı Koy tam size göre diyebilir. Sakız Çeşme Merkez’e sadece 4 km. uzaklıkta konumlanmaktadır. Burada berrak ve durgun bir suya sahip denize girebilir, kumsalında güneşin tadını çıkarabilir ve bronzlaşabilirsiniz. Ayrıca Dalyanköy sınırları içinde yer alan Sakızlı Koy’da taptaze, leziz mi leziz balıkları ve deniz ürünleriyle restoranlar da bulunmaktadır.

Altınkum: Altınkum plajı ismini altın rengi kumlarından almaktadır. Plajın denizi yavaşça derinleşir, suyu her zaman soğuktur ve sıcak, bunaltıcı günlerde insanların vazgeçilmez bir yerdir. Diğer ılıca sahillerinin aksine plajın suyu en sıcak günlerde bile soğuktur.

Ayayorgi Koyu: Özellikle eğlence hayatının hareketliliğiyle öne çıkan Aya Yorgi Koyu muhteşem denizi ve manzarasıyla öne çıkıyor. Koy yapısı sebebiyle diğer koylardan daha az rüzgar alır ve esen hafif rüzgarla denizin tadını çıkartabilirsiniz. Muhteşem Aya Yorgi koyu ince kum yapısı, denizin, güneşin ve bulutların turkuazdan zümrüt yeşiline kadar sayısız tonlarla sunduğu manzarasıyla hafızalarda yer eden harika anılar yaratır. Deniz manzarası eşliğinde taze balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz harika restoranları bölgede rahatlıkla bulabilirsiniz

Koy çevresindeki eğlence mekanlarında hareketli gece hayatına karışma imkanı sunan Aya Yorgi koyu özellikle gençler ve eğlenmek isteyen çiftler tarafından sıkça tercih edilir. Çok sayıda gece klübü, barlar, oteller ve restoranlar bulunmaktadır. Güneşlenme ve yüzme gibi olağan plaj aktivitelerinin yanı sıra çok sayıda eğlence fırsatı sunar. Aya Yorgi koyu Çeşme’nin en popüler destinasyonlarından biri olması sebebiyle oldukça bakımlı ve rahat bir tatil yapmanıza olanak sağlar.

Ilıca Plajı: Çeşme’nin 3 km doğusundaki Ilıca Plajı, 2 km uzunlukta geniş, ince beyaz kumuyla, dünyanın sayılı plajları arasında olup, nitelikli konaklama tesisleri ve deniz içinde kaynayan ve kükürt bakımından zengin termal suyu ile de Çeşme’nin en büyük ve tanınmış turizm merkezlerinden biridir

Denizin içinden kaynayan sıcak termal suları, Ilıca Plajı’nı ve yöredeki diğer plajları büyük birer termal havuz haline getirir. Ilıca’daki büyük, küçük konaklama tesisleri, yoğun bir turist kapasitesinin ihtiyacını karşılayabilecek durumdadır. Ilıca’nın önemini arttıran en önemli özellik, termal olanaklarıdır. Birçok küçük, otel ve pansiyonlarda bile kaplıca suyu vardır.

Çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca Plajı’nın en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olmasıdır. Sığ sularda, özellikle termal kaynaklarla beslenen sularda ultraviyole ışınlarının insan sağlığına çok daha fazla yararlı olduğu bilimsel bulgularla kesinleşmiştir. Bunların yanı sıra, bu plajlar yüzmeye yeni başlayanlar ve çocuklar için son derece elverişlidir.

Pırlanta Plajı: Çeşme merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Çiftlikköy’de bulunan plaj genellikle Altınkum Plajı ile karıştırılmaktadır. Çiftlikköy’ü geçtikten sonra sağa dönüp aşağı indiğinizde Pırlanta Plajı’na varırsınız. Plaj ismini pırlanta gibi parlayan ince kumlarından almaktadır. Bütün sahil bu incecik kum tabakası ile kaplıdır. SİT alanı olması sebebiyle de plaj ve çevresinin muhteşem bir doğaya sahip olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var.

Boyalık Koyu: Yaklaşık 4 kilometre uzunluğa sahip Boyalık Plajı, Çeşmenin kuzeyinde Ilıca ile Çeşme arasındadır. Çeşme merkeze en yakın birkaç kumluk plajdan birisidir.

Önceden çevresinde pek fazla otel ve pansiyon olmadığı için bilen sayısı oldukça azdı. Sadece bölgeye yaşayanlar ve İzmirlilerin bildiği plajın her geçen gün artan otel ve pansiyon sayıları ile bilinilirliği arttı.

Mesafeler

– Çeşme Ilıca – İzmir Adnan Menderes Havalimanı: Yaklaşık 85 km
– Çeşme Ilıca – İzmir Şehir Merkezi (Konak Meydanı): Yaklaşık 75 km
– Çeşme Ilıca – Alaçatı: Yaklaşık 5 km
– Çeşme Ilıca – Dalyan: Yaklaşık 8 km
– Çeşme Ilıca – Çiftlikköy: Yaklaşık 15 km
– Çeşme Ilıca – Çeşme Merkez: Yaklaşık 6 km
– Çeşme Ilıca – Ildırı (Erythrai Antik Kenti): Yaklaşık 25 km
– Çeşme Ilıca – Paşalimanı Plajı: Yaklaşık 3 km
– Çeşme Ilıca – Efes Antik Kenti: Yaklaşık 90 km
– Çeşme Ilıca – Şirince: Yaklaşık 100 km

Doğal ve kültürel mirasları ziyaret ederken dikkat edilmesi gereken hususlar

•Ziyaret saatlerinin dikkate alınması
• Camiye giderken uygun kılık kıyafet seçilmesi
• Camiye girerken ziyaretçiler için temin edilen galoşların giyilmesi ve çıkarken temin edilen çöp konteynırlarına bırakılması

• Fotoğraf çekilmesine izin verilmeyen alanlarda duyarlı davranılması
• Ören yerlerinde restore çalışması olan alanlara girmemeye özen gösterilmesi
• Kutsal alanlarda eşarp kullanılması gereken durumlarda ziyaretçiler için temin edilen malzemelerin kullanıldıktan sonra yerlerine bırakılması
• Çocukların fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak amacıyla çocuklarla etkileşimden kaçınınız.

•Çevreye karşı duyarlı olunması
• Doğal koruma alanlarına çöp ve benzeri atılmaması
• Hayvanlara ve doğal yaşam ortamlarında zarar veren faaliyetlerde bulunmamanızı tavsiye ederiz.
• Ormanlık alanlarda ateş ve benzeri maddeler kullanırken dikkatli davranılması.
• Tarihi ve dini yerleri gezerken davranış kurallarına uyulması, tarihi eserlere dokunulmaması,tarihi yapıya zarar verilmemesi.
• MüzeKart temini ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Milli Saraylar’a bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Toplu Taşıma Ulaşım Rehberi

İzmir’den Çeşme’ye Ulaşım:

Çeşme ve Ildırı’ya ulaşım için otobüs ve dolmuş seferleri mevcuttur. İzmir’den Işıkkent Terminali’nden veya Üçkuyular Terminali’nden otobüs ve dolmuşlar kalkar. Kış aylarında 07.00-19.00 arası Işıkkent’ten 2 saatte bir, Üçkuyular’dan yarım saatte bir otobüs seferleri mevcuttur. Yazın ise 06.00-23.30 arasında her 20 dakikada bir otobüs bulunur. Çeşme ilçe merkezi, otobüs ve minibüslerin son durağıdır. Ayrıca, Çiftlikköy, Dalyanköy, Alaçatı, Reisdere, Ovacık ve diğer plajlara minibüs ve belediye otobüsleri çalışmaktadır.

Otobüs ve Dolmuş İle Ulaşım:

İzmir Otogarı İlçeler Terminali’nden Çeşme Seyahat Otobüs firması ile (sabah 07:00’den akşam 22:00’ye kadar her saat otogardan Çeşme’ye otobüs kalkmaktadır). İzmir Üçkuyular ilçe otobüs terminalinden de Çeşme Seyahat Otobüs firması ile seferler bulunmaktadır.

760 hat numaralı Çeşme-Urla belediye otobüsü ise iş günleri ve cumartesi Çeşme’den Urla yönüne 06:00, 06:50, 07:40, 16:47, 17.40, 18.34 saatlerinde; pazar günü ise aynı yönde 07:00, 08:30, 16:20 ve 17:40 saatlerinde hareket eder.

Dolmuş İle Şehir İçi Ulaşım:

Çeşme Şehir içi Ulaşım Güzergahları, Çeşme Otogardan Alaçatı – Ilıca ve diğer yerlere Dolmuş hizmetini kullanarak da gidebilirsiniz. Çeşme’den Ildır, Germiyan, Alaçatı, Dalyan, Çiftlikköy, Ovacık ve Fahrettin Paşa Mahallesi gibi bölgelere dolmuşlar ve minibüsler ile ulaşım sağlanabilir.

 

 

Her yer yakın.
Çeşme'nin kalbinde,
mükemmel lokasyon.